Politika privatnosti

Obuhvat politike privatnosti

Našom Politikom privatnosti definirali smo interna pravila i procedure s ciljem sveobuhvatne zaštite Vaših osobnih podataka.

Za nas štititi Vaše osobne podatke znači sljedeće:

 • Vaše osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt telefon, e – mail adresa) koristit ćemo isključivo za svrhu za koju smo od Vas zaprimili suglasnost.
 • Nećemo zloupotrebljavati Vaše osobne podatke na bilo koji način koji je suprotan Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.
 • Na Vaš zahtjev omogućit ćemo Vam uvid u Vaše podatke, obrade u kojima sudjeluju te Vam omogućiti ispravak osobnih podataka.
 • Na Vaš zahtjev obrisat ćemo sve Vaše osobne podatke koje smo spremili ukoliko posjedovanje istih nije regulirano zakonskom obavezom (računi, ime i prezime na ulaznicama sportskih događaja i dr.).

HLZ – Hrvatsko društvo za hitnu medicinu ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku uzrokovanu višom silom ili drugim objektivnim razlozima kojim se uzrokuje nenamjerno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka ali jamči da će pogreška, ukoliko je moguće biti otklonjena u najbržem mogućem roku.

 

Vaša suglasnost

Upisom osobnih podataka u registracijsku formu na našim web stranicama potvrđujete da ste stariji od 16 godina, poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim podacima.

Uneseni osobni podaci u potpunosti su točni te ste ih samostalno i dobrovoljno dali HLZ – Hrvatskom društvo za hitnu medicinu te ste u cijelosti suglasni da se Vaši podaci upotrebljavaju i prikupljaju u skladu sa zakonom i uvjetima naše Politike privatnosti.

Suglasni ste da podatke iz registracijske forme unesemo u našu bazu podataka.

Također možemo od Vas tražiti dodatnu suglasnost ako trebamo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe koje nisu spomenute u ovoj Politici privatnosti.

Nemate obvezu dati nam sve tipove suglasnosti, ali ako tako odlučite, Vaše sudjelovanje u određenim aktivnostima može biti ograničeno.

Ako date dodatnu suglasnost, uvjeti te suglasnosti prevladat će u slučaju bilo kakvog sukoba s uvjetima ove Politike privatnosti.

Prikupljanje ili prenošenje osobnih podataka državnim ustanovama i tijelima vlasti bit će ograničeno na obvezujuće pravne propise pojedine države.

 

Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo

Pod pojmom „osobni podaci“ smatramo one podatke ili dijelove podataka kojima Vas možemo identificirati.

Prilikom registracije ili online prijave od Vas ćemo tražiti sljedeće podatke:

 • Ime i prezime,
 • Adresa i kućni broj,
 • Mjesto, poštanski broj i država,
 • Kontakt telefonski broj,
 • Kontakt e – mail adresa,
 • Ustanovu u kojoj ste zaposleni,
 • Zanimanje,
 • Ostale podatke vezane uz Vašu specijalizaciju i struku

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies). Naši kolačići ne prikupljaju Vaše osobne podatke ali bitno nam je da razumijete njihovu svrhu.

 

Kako koristimo Vaše osobne podatke

 • Podatke koje ste s nama podijelili koristit ćemo za:
 • Kreiranje Vašeg profila u našoj bazi korisničkih računa.
 • Kontakt i identifikaciju za registraciju i online prijavu za tečajeve i edukacije.
 • Podršku za sve Vaše upite, komentare i sugestije.

Korištenje kolačića

Naša web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. „cookies“). Kolačići su kratki zapisi koje Vam tijekom posjete našoj web stranici pošalje sama stranica, a Vaš internet preglednik ih pohranjuje na računalo. Oni ne sadrže Vaše osobne podatke već omogućuju web stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama (postavke jezika, prikaz web stranice i dr). Kolačići se na Vašem računalu pamte u skladu sa postavkama također preuzetima sa web stranice.

Za korištenje i pohranjivanje kolačića na našoj stranici važna nam je Vaša suglasnost. Na našim web stranicama koristimo kolačiće koju su nužni za osnovnu funkcionalnost naše web stranice te opcionalne kolačiće Molimo da vodite računa da ukoliko onemogućite kolačiće, nećemo Vam moći garantirati potpunu funkcionalnost naše web stranice.

Prilikom prvog pristupa našoj web stranici primit ćete obavijest o postojanju kolačića te ćemo tražiti Vašu suglasnost za njihovo korištenje. Samostalno možete putem postavki svojeg web preglednika regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića.

Važno je znati da svako onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s našom web stranicom.

Ukoliko samoinicijativno ograničite korištenje kolačića HLZ – Hrvatsko društvo za hitnu medicinu neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i kvalitete sadržaja naše web stranice.