Izvještaj s godišnje skupštine i 4. simpozija HLZ – Hrvatskog društva za hitnu medicinu

17.12.2019 | Arhiva

U Zagrebu je 13. prosinca 2019. godine održana godišnja skupština HLZ – Hrvatskog društva za hitnu medicinu. U sklopu skupštine održan je i 4. simpozij društva s temom „Testiranje na mjestu gdje se bolesniku pruža skrb – POC“. Odlična predavanja o prednostima i ograničenjima POC analize krvi održali su predsjednica društva izv. prof. prim. dr. sc. Višnja Nesek Adam, dr. med., dr. sc. Vanja Radišić Biljak, spec. med.biokem. i Marin Črnelč, prodajni predstavnik, a potom su svi sudionici dobili priliku u praksi isprobati te vježbati različite krvne pretrage na i-STAT analizatorima.

Izvještaje sa stručnog usavršavanja u inozemstvu, u Sveučilišnoj klinici Bern, izložili su Adis Keranović, dr. med. i Sandra Radovanić, dr.med. koji su boravili u Švicarskoj uz financijsku potporu HLZ – Hrvatskog društva za hitnu medicinu. Kako je bilo na ovogodišnjem Kongresu hitne medicine u organizaciji EuSEM-a prenijela nam je Ivana Srzić, dr. med., koja je ove godine dobila financijska sredstva za aktivno sudjelovanje na kongresu.

Predsjednica društva izv. prof. prim. dr. sc. Višnja Nesek Adam, dr. med. izvjestila je o radu i aktivnostima HLZ – Hrvatskog društva za hitnu medicinu, kojih je bio popriličan broj. Uz to, zahvalila je i svim uključenim na velikom trudu i zalaganju te pozvala sve liječnike koji se bave hitnom medicinom na aktivno uključivanje u rad društva.