HLZ HRVATSKO DRUŠTVO ZA HITNU MEDICINU

ODRŽAN 3. KONGRES HITNE MEDICNE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora – Hrvatsko društvo za hitnu medicinu i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine u Vodicama se od 21. do 23. travnja 2016. održao 3. kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su se okupili ključni dionici hrvatske i europske hitne medicine, a pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice RH, Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Šibensko-kninske županije i Grada Vodica.

Kongres je otvorila pomoćnica ministra zdravlja dr. sc. Delfa Radić-Krišto, dr. med., a svečanosti otvorenja prisustvovala je, uz zamjenika župana Šibensko-kninske županije Zorana Smolića i gradonačelnicu Vodica Branku Juričev Martinčev, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med.

Ove godine na Kongresu obrađene su teme vezane uz hitnu medicinu u praksi, nove smjernice u kardiopulmonalnoj reanimaciji i prikazi slučaja zbrinjavanja hitnog pacijenta. Na njemu je govorio velik broj stručnjaka s područja hitne medicine, uključujući i predsjednicu Europskog društva za hitnu medicinu, predsjednika Europskog sestrinskog društva hitne medicine, te predavači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Njemačke, Slovenije i Velike Britanije. Kongres je bio zamišljen kao poveznica svih zdravstvenih radnika koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske skrbi te je pružio priliku medicinskim djelatnicima da s kolegama razmijene stečena radna iskustva, poslušaju čak 54 stručna predavanja, pogledaju 42 postera, priključe se okruglim stolovima i radionicama te tako upoznaju nove ideje i tehnologije koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi s ciljem unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi.

© 2018 HLZ Hrvatsko društvo za hitnu medicinu
WEB DIZAJN / iDEAL MEDIA