HLZ HRVATSKO DRUŠTVO ZA HITNU MEDICINU

U Rijeci je 24. listopada 2019. godine održan 37. simpozij „Značaj hitne medicine u kliničkoj praksi“, a povodom 35. obljetnice osnutka kliničke hitne medicine, odnosno odjela koji je prethodio današnjem Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Kolege iz Rijeke na čelu s mr.sc. Fred Zeidlerom, dr.med. među prvima su spoznali značaj kliničke hitne medicine, te tako riječki OHBP ima najdulju tradiciju u Hrvatskoj, a može se pohvaliti i s najvećim ukupnim brojem specijalista i specijalizanata hitne medicine.  

Na simpoziju su govorili eminentni predavači iz područja hitne medicine, a posebno izdvajamo gošću iz Švicarske, voditeljicu međunarodnog odjela za edukaciju u hitnoj medicini, Inselspital Bern, Dr. Moniku Brodmann Maeder i Dr. Giullia Triillo, Italija, voditelja helikopterske hitne medicinske službe Udine. Sva predavanja bila su zanimljiva i poučna, svaka pohvala organizatorima na čelu s dr. Martinom Pavletić, voditeljicom Objedinjenog hitnog bolničkom prijema KBC-a Rijeka.

Čestitamo kolegama ovu impresivnu obljetnicu, i želimo daljnje uspjehe u radu.

© 2018 HLZ Hrvatsko društvo za hitnu medicinu
WEB DIZAJN / iDEAL MEDIA